Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εποχή – Β’ Κύκλος Σεμιναρίων

Β’ Κύκλος Σεμιναρίων 2021 – συνδιοργάνωση ELONTech & Ε-Themis & E-Dikigoria

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες (ELONTech), η e-Θέμις και η E-Dikigoria συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στον Β Κύκλο των διαδικτυακών 30’ σεμιναρίων για τις βασικές αρχές κατανόησης των αλλαγών που επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Δικαιοσύνη και το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Η σειρά των διαδικτυακών σεμιναρίων που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του ‘20 με στόχο να υποστηρίξει τους ‘Έλληνες νομικούς στην εξοικείωση με την ψηφιοποίηση που τόσο επιτακτικά προκάλεσε και η κρίση του Covid-19, συνεχίζεται δυναμικά ως Κύκλος Β’ με την συμμετοχή ειδικών με πανευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Στην ατζέντα των σεμιναρίων περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που προκύπτουν από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, για την φορολογία στην ψηφιακή ενιαία αγορά, τον μετασχηματισμό του Θεσμού της Δικαιοσύνης, τις νέες πολιτικές για τα Δεδομένα, ενώ ήδη προαναγγέλεται ο Κύκλος Γ’ για το φθινόπωρο του 2021.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι η ελληνική. Απαιτείται προεγγραφή στο σύνδεσμο του κάθε σεμιναρίου ξεχωριστά που βρίσκεται στον τίτλο. Για Βεβαιώσεις Παρακολούθησης, θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του Κύκλου Β.

Webinars Μάιος 2021

12/5/2021, 7-8 μμ: « Παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση και ψηφιακή φορολογία/ Global tax reform and digital taxation», Δρ. Βασιλική Αθανασάκη, ΔΝ (ΕΚΠΑ), ADIT (CIOT), APCIT (IBFD), ΜΔΕ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο ΑΠΘ και Υπότροφος ΙΚΥ, Επιστημονική Συνεργάτης στην Έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση (ΑΠΘ)

19/5/2021, 7-8 μμ :  E-Justice , Ευρώπη και Ελλάδα

Σπύρος Τάσσης, Δικηγόρος LLM, Πρόεδρος Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας

Δημήτρης Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Πρόεδρος Ε.Ε.Ν. e-Θέμις, Σύμβουλος ΔΣΑ

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Δικηγόρος και Διαχειριστής της Athens Legal Tech, ELTA Ambassador for Greece.

20/05/2021, 7-8 μμ: Data Protection Policy Updates (Anna Maria Tonikidou, Head of Data Privacy at LEXR AG, Zurich)

26/5/2021, 7-8 μμ: Blockchain/DLT in Financial Markets Infrastructures and Crypto Assets in EU (Marie Markosian, Digital FInance & Capital Markets Policy Advisor)

Σεπτέμβριος 2021

– Ψηφιακή Ταυτότητα (Μ. Καϊλή – Α.Σπυρίδωνος)

– Ψηφιακό δικηγορικό γραφείο. Σύγχρονη ηλεκτρονική δικηγορία στην πράξη(Δ.Αναστασόπουλος)

– IP Rights & blockchain (Μ. Μακρυδάκη//ΕΣΗΜΕΤ)

– Τεχνητή Νοημοσύνη και Κράτος Δικαίου ( ELONTech, εν όψει του Συνεδρίου AI and Rule of Law Roundtable//November 2021)